Apteka prowadzi konsultacje farmaceutyczne:
sprzedaz@aptekasyrenka.pl
(+48) +48 509 457 647 czynny w godzinach 8:00 - 16:00
Wysyłka za granicę od 29.90 zł
NIEMCY, HOLANDIA, IRLANDIA, FRANCJA, BELGIA
Zamówienie realizujemy w ciągu 48 godzin do Polski oraz w przypadku wysyłek zagranicznych czas dostawy to 2 do 5 dni.
Maślan sodu, substancje wypełniające: sole wapniowe kwasu ortofosforowego i celuloza mikrokrystaliczna, otoczka kapsułki (hydroksypropylometyloceluloza), całkowicie uwodorniony olej palmowy, substancje przeciwzbrylające: dwutlenek krzemu i sole magnezowe kwasów tłuszczowych.
Rola biologiczna kwasu masłowego w jelicie
SCFA (krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe) pełnią wiele istotnych funkcji w organizmie człowieka. Przede wszystkim w sposób bezpośredni stabilizują strukturę i zapewniają integralność oraz funkcjonalność ściany jelita, stymulują wzrost saprofitycznej flory bakteryjnej, hamując tym samym rozwój patogenów jelitowych z gatunku E. coli, Campylobacter i Salmonella. SCFA wywierają efekt troficzny, przyspieszając gojenie i regenerację jelitową. Utrzymanie integralności bariery jelitowej jest kluczem dla prawidłowego funkcjonowania jelita. Kwas masłowy istotnie wpływa na jej utrzymanie.
Do postępowania dietetycznego w:
Dorośli 2-4 kapsułki dziennie (rano i wieczorem). Preparat należy przyjmować przez okres co najmniej 3 miesięcy.
Dzieci powyżej 7 roku życia: 1 kapsułka raz dziennie minimum przez 6 tygodni stosowana w porze wieczornej.
Kapsułkę należy połknąć w całości (nie rozgryzać, nie wysypywać zawartości), popić wodą. Przyjmować w trakcie posiłku.
Nadwrażliwość na skład.